Fietstochten

Voor de avontuurlijke en recreatieve fietser die tijdens hun vakantie van afwisseling in landschap en ondergrond houdt en niet bang is voor een klimmetje, bied ik gevarieerd fietstochten aan. Het kan ook zo zijn dat u het fietsen in het buitenland als eng ervaart, daar kan ik u mee begeleiden. In de directe omgeving zijn er diverse interessante uitstapjes te maken, Cacelha Velha, Castro Marim of Vila Real de Santo António zijn daar voorbeelden van. Wat ook dichtbij is, is de plaats Ayamonte, te bereiken met een veerpont, waar u meteen merkt dat u in Spanje bent, een geheel andere sfeer.


Wandelen
Oost Algarve met zijn natuurschoon en authenticiteit is uitermate geschikt voor wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers.

Ik neem je mee langs de fantastische kustlijn, de zoutpannen en we zullen het binnenland ook zeker niet vergeten. We zullen de moeilijkheidsgraad van de wandelroutes aanpassen aan jouw behoefte. De zwaarte van de routes varieert tussen het wandelen in de heuvels van het binnenland en wandelen langs de kustlijn. Het voorjaar en najaar zijn uitermate geschikt om te wandelen. De winters zijn hier mild en dat maakt het wandelen heerlijk. De natuurreservaten van Oost Algarve zijn van groot belang als broed-, doortrek- of overwinterplaats van vele vogelsoorten.

 

Mountainbiken
Het actief mountainbiken op vakantie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Oost Algarve dient zich prima om ontdekt te worden op de fiets. Ik bied daarom gevarieerde routes aan. Deze leuke en uitdagende routes zijn geschikt voor de beginnende, maar ook zeker voor de gevorderde mountainbikers. Er zal vooral gefietst worden in kleine groepen, zodat er altijd persoonlijke aandacht is. Op verzoek is het ook mogelijk om individuele trainingen te volgen.


Bezinnend wandelen
Jouw behoefte staat centraal tijdens het 1 op 1 wandelen als bezinningstocht. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom iemand zich wil bezinnen: -Rust van je werk of relatie; -Een moment voor jezelf; -Altijd moe zijn, zelfs na een goede nachtrust; -Je staat voor een moeilijke beslissing of je wilt even weg van alle dagelijkse sores. Ik wil je helpen om te bezinnen. Tijdens het 1 op 1 lopen is het mogelijk om meer tot jezelf te komen. Stilte is daarbij het kernwoord. We zullen veelal in stilte lopen, maar ook zeker de natuur bewonderen. Het is altijd mogelijk om hetgeen te delen wat er in je omgaat, de vorm van het 1 op 1 wandelen ligt geheel aan jou. "Wandelen is het beste medicijn"

 

 

Voor alle activiteiten geldt:

- Dat u in het Nederlands begeleid en op een afgesproken tijdstip en plaats opgewacht wordt.
- Alle activiteiten kunnen starten vanaf Vila Real de Santo Antonio, Monte Gordo, Castro Marim en of Altura.

- Het is ook mogelijk om vanaf een treinstation in het Oost Algarve te starten met een activiteit.

 

 

activiteiten